Social Icons

duminică, 31 martie 2013

Volkswagen: "Viitorul Scirocco va avea un design schimbat complet"

Walter de Silva, designerul şef al Grupului Volkswagen, a declarat într-un interviu că intenţionează să schimbe complet aspectul viitorului Scirocco.

Volkswagen Scirocco, coupe-ul de clasă compactă al constructorului din Wolfsburg, va primi o generaţie nouă în 2015 şi va avea un design complet diferit. Într-un interviu acordat australienilor de la Car Advice, directorul de design al concernului Volkswagen, Walter de Silva, a declarat că noua generaţie a lui Scirocco nu va repeta forma actualului model, urmând să dezvolte un design complet diferit. Designerul nu a dat foarte multe detalii despre noul Scirocco, spunând că forma finală este încă în lucru, puţine detalii fiind aprobate de consiliul de conducere al mărcii Volkswagen.
Noul Scirocco ar trebui să mărească portofoliul mărcii Volkswagen pe segmentul modelelor sportive, iar un design diferit l-ar ajuta pe acesta să atragă mai mulţi clienţi. Încă de la prima generaţie, Scirocco a fost un model care s-a distanţat de Golf şi de restul gamei Volkswagen. Primul Scirocco a fost desenat de Giorgetto Giugiaro şi a fost lansat în 1974. A doua generaţie a venit abia în 1982, pe când modelul pe care îl vedem acum pe străzi a fost lansat în 2008. Deşi au preluat numeroase componente tehnice din gama Golf şi nu numai, cele trei modele au avut o identitate separată de cea a compactei din Wolfsburg, iar aspectul lor era uşor de recunoscut în rângul damei constructorului german.
Cel mai probabil, noul Scirocco va prelua platforma MQB a concernului Volkswagen, alături de gama de motorizări şi tehnologii a lui Golf. Mai departe, direcţia pe care o va urma coupe-ul compact al nemţilor este neclară în acest moment. Actualul Volkswagen Scirocco are un preţ de pornire de 22.429 euro pe piaţa din România şi este disponibil şi într-o versiune R, care dezvoltă 265 CP şi 350 Nm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu