Social Icons

joi, 8 august 2013

Volkswagen pregăteşte terenul pentru un SUV cu şapte locuri

Volkswagen pregăteşte terenul pentru un SUV cu şapte locuri

Volkswagen studiază posibilitatea producerii unui nou SUV, cu şapte locuri, mai mare decât Touareg, într-una dintre uzinele sale de dincolo de Ocean. O decizie finală va fi anunţată în viitorul apropiat.




Volkswagen vrea să îşi extindă gama de modele 4x4 cu un produs nou, ce ar urma să fie produs în Statele Unite. Este vorba despre un crossover cu şapte locuri, despre care au mai fost vehiculate informaţii şi în trecut.
Momentan, două fabrici îşi dispută posibilitatea de a produce vehiculul. Este vorba despre uzina din Puebla, Mexic, şi cea din Chattanooga, Statele Unite, unde în prezent ia naştere doar Volkswagen Passat.
Despre viitorul crossover, care ar urma să primească undă verde la sfârşitul acestui an, se ştie doar că va fi uşor mai mare decât Touareg, dar va putea transporta chiar şi şapte pasageri. Această configuraţie va fi posibilă graţie unei noi arhitecturi, dezvoltată în jurul platformei modulare MQB.
Fabrica din Chattanooga se străduieşte din greu să obţină producţia vehiculului, chiar dacă asta înseamnă necesitatea de a adapta uzina la asamblarea platformei MQB. Trecerea ar urma să fie însă justificată şi de faptul că următoarea generaţie Passat, aşteptată să fie produsă tot la fabrica americană, va avea la bază tot o platformă MQB. În aceste condiţii, investiţia ar fi justificată.
via automotivenews

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu